Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Styrelsen

Demokratifonden kommer att stiftas under våren 2014.

Demokratifonden har just nu fem stiftare som alla är professorer i statsvetenskap: Henrik Ekengren Oscarsson, Li-Bennich Björkman, Lena Wängnerud, Erik Amnå och Bo Rothstein.

Med hjälp av en privat donation kan vi ansöka om att bilda stiftelsen. När stiftelsen finns på plats utses en styrelse för Demokratifonden. Därefter kan Demokratifonden börja växa genom insamlingar och donationer.

Har du ett bra förslag på någon person som du tror vill sitta i Demokratifondens råd? Tipsa oss gärna!

Demokratifondens mål är att främja ett ständigt pågående samtal om den demokratiska rättsstatens principer, villkor och utmaningar. Demokratifonden vill bidra till att vårda vårt gemensamma demokratiska arv och rusta folkstyret för nya utmaningar. Stiftelsens verksamhet skall bedrivas med största möjliga öppenhet och insyn.

Stiftelsen ska vara öppen för att motta bidrag från alla som vill vara givare: privatpersoner, privata företag liksom offentliga institutioner. Insamlade medel förvaltas av fondförvaltningen vid Göteborgs universitet som en anknuten förvaltning. Stiftelsens tillgångar får placeras gemensamt med andra stiftelser.
 

Stiftelsen Demokratifonden har sitt säte i Göteborg. 

För att en person ska kunna komma ifråga för uppdrag i Demokratifonden skall det finnas ett dokumenterat starkt intresse för demokrati och samhällsfrågor. 

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2014-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://demokratifonden.gu.se/r%C3%A5det/
Utskriftsdatum: 2020-07-02